vineri, 1 iulie 2016

Scrisoare catre micuta Lorelei

Draga Lorelei,

Iti scriu cu emotie, cu mainile tremurande ale adultului ce ai devenit. Stiu ca iti doresti atat de mult sa fii mare, sa cuceresti lumea si crezi ca totul poate fi posibil daca esti adult. Cu tristete iti marturisesc ca iti vei da seama ca nu prea este asa. De accea, te sfatuiesc sa te bucuri de tot ce ai acum! Bucura-te de vocea calda a mamei, de privirea incruntata a tatalui, de farsele pe care ti le face fratele tau! Bucura-te de flori, de fluturi si de cerul albastru ca ochii celui la care stiu ca visezi in fiecare seara! Si invata, copila draga! Invata asa cum stiu ca ai facut-o mereu!
Pentru tine si pentru colegii tai am o veste importanta. Stiu ca sunteti toti la inceput de drum. Dupa clasa a VIII-a, fiecare o va apuca pe drumul sau. Unii stiu ce ar vrea, altii sunt debusolati si nu stiu incotro sa o apuce. Programul o'SCAR ar putea fi solutia ideala pentru cei care vor vrea sa specializeze temeinic si rapid. O'SCAR inseamna Scoala Comerciala Austriaca din Romania si e o forma de invatamant profesional dual initiat de Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei si dezvoltat impreuna cu 7 companii mari : BILLA, C&A, Deichmann, Hervis, HUMANIC, kika si Telekom Romania.
Da, specializarea este comerciant-vanzator. Asta inseamna ca dupa absolvire, tinerii vor avea sansa sa se si angajeze la una din cele 7 companii partenere.
Programul a debutat în septembrie 2015, iar anul acesta își deschide porțile pentru a doua generație de elevi o`SCAR. Înscrierile în programul o`SCAR se realizează la sediul Colegiului Economic Costin C. Kiritescu, în trei perioade: 13-17 iunie şi 21 iunie 2016, 16-17 august 2016 și 1-2 septembrie 2016. 
Eu nu am avut oportunitati, dar acum voi aveti! Prin programul acesta vei dobandi certificat recunoscut in UE, vei avea o bursa lunara de 400 lei, cheltuieli de transport asigurate, prioritate la angajare in companiile partenere. Cursurile programului sunt gratuite. 
Aici poti vedea un filmulet de prezentare a programului pe care sa-l arati si colegilor tai! 


Sper sa alegeti toti cu grija si sa ne faceti mandri de voi! Noi, cei mari, ne gandim cu nostalgie la voi si am da orice sa facem schimb de locuri! :P
Ai grija cu ochii albastri care te urmaresc si in vis, Lorelei! Am incredere in fetita inocenta si capabila pe care o cunosc! Te asteapta experiente memorabile de acum inainte, micuta Lorelei! 

Cu dor,
Lorelei cea mare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu