duminică, 15 noiembrie 2015

Europa nu mai exista ...


Nu am mai scris de ceva vreme aici. Impartasesc starea de tristete care a cuprins Europa. Nici nu ne-am trezit bine din cosmarul Colectiv ca ne adancim in altul, cosmarul frantuzesc. Se pare ca vremurile pasnice si viata in deplina securitate din Europa a apus. Un vechi proverb spune: Cine seamana vant culege furtuna". Cam asa se intampla acum, nu? Tarile europene platesc pentru politica lor externa din ultimii ani. Ce cautam noi in tarile arabe? Se lupta intre ei? Lasa-i sa se lupte! Ce cauti tu sa sustii pe unul sau pe altul? Resurse? Da, lacomia asta nu putea aduce nimic bun!
Ma doare sufletul cand ma gandesc la destinele acelea tinere secerate fara mila de taisul fierbinte al flacarilor din Colectiv. Sunt atatea intrebari fara raspuns! Cum sa se aprinda buretele acela de la distanta aia si de la niste artificii cu flacara rece? La cat de multi oameni erau acolo, nivelul de oxigen din incapere trebuie sa fi fost mai mic decat era normal. Cum a avansat focul asa de repede? De ce s-a aprins tot tavanul, iar stalpul doar putin pe o parte? De ce patronii nu au luat masuri de siguranta si nu au folosit materiale ignifuge? De ce suntem asa corupti? De ce nimeni nu mai respecta legile in tara asta? Unde esti, tu, Tepes Doamne?
Imi place rock-ul. As fi putut fi acolo la concert sa ii ascult pe cei de la Goodbye to Gravity. Tot asa cum as fi putut fi in Franta la Paris daca ascultam indemnul unui coleg sa merg acolo pentru o viata mai buna. As fi putut fi printre cei de la concertul de la Bataclan sau la vreo terasa unde un dezaxat si-ar fi detonat explozibilul. Oricare dintre noi ar fi putut fi in locul celor care acum nu mai sunt printre noi. Pentru prima data simt frica, simt ca traiesc intr-o lume in care siguranta nu mai exista.
Europa asa cum o stim noi nu mai exista ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu