vineri, 10 iulie 2015

Alearga pentru viata!

M-am ingrasat in ultima vreme. Da, eu cea pe care blugii stateau "ca pe gard" cum imi zicea mama. De la super skinny am ajuns la limita dintre normal si obez. De ce? Din cauza sedentarismului, evident. Nu mai fac miscare. Am imbatranit :P si activitatile mele nu mai presupun miscare. 
Desi nu agream ora de sport (din cauza profesorului) faceam destul de multa miscare cand eram mai tanara. Doamne, chiar am imbatranit daca vorbesc asa! :))
Imi amintesc ca atunci cand eram mai mici ne jucam toata ziua pe afara si nu avea mama nicio sansa sa ne aduca in casa pentru somnul de dupa-amiaza. Ziua era asa de mare pe atunci ca aveam timp sa le incercam pe toate: saream coarda, jucam Sotron, ne jucam cu papusile, bateam mingea in gardul vecinilor cand ei dormeau, ne jucam Leapsa sau inventam cine stie ce jocuri de rol dupa desenele animate pe care le priveam, jucam "Ratele si vanatorii" si "De-a v-ati ascunselea", faceam intreceri sportive (adevarate olimpiade ce se incheiau cu premierea participantilor) si ne plimbam cu bicicletele. Si toate astea intr-o singura zi! 
Cat mai alearga copii nostri de azi? Cata miscare mai fac? Atat de putina incat suntem pe podium la obezitate infantila in Europa. Cum am ajuns asa? Hai sa uitam de tablete, de calculator si de smartphone, dragi copii, si sa mergem la "Cea mai mare ora de sport"! Sa ii luam si pe parinti si pe bunici si sa participam cu totii sambata, 11 iulie, in Piata Sfatului la Brasov la o actiune ce ne indeamna sa traim sanatos! 
Aceasta miscare se afla la a cincea editie si a inceput in Bucuresti in Parcul Mogosoaia. Acum continua la Brasov, apoi se muta pe 1 august la Mamaia. Vor veni antrenori de fitness din tara si din strainatate pentru a intretine atmosfera. 



Este gratuit accesul pentru tot felul de activitati:
#Kangoo Jumps cu Ildiko Dosa
#Rebound AAS cu Dana Boros
#Khai Bo cu Adrian Borozan (Fitness Scandinavia)
#Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
#Steel Combat cu Fernando Gorini
#Steel Tonic cu Fernando Gorini
#Zumba cu Marius Grancea si Mihaela Opria
#Onekor cu Mihaela si Marius
Pe tot parcursul zilei se vor desfasura pe zone urmatoarele activitati:
  • Boot Camp Romania (Ultimate Workout)- exercitii inspirate din antrenamentele de tip militar
  • Real Ryder (20 de biciclete stationare)- inscrieri la Marius Grancea
  • Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeti
  • TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
  • Zona fotbal

Va fi si un cros ce porneste si se termina in Piata Sfatului si are doua probe: cros simplu si cros cu obstacole. Ce trebuie sa stiti? Ca nu alergati doar pentru voi ci si pentru copii grav bolnavi de la Spitalul Fundeni! Astfel toate taxele platite de voi le vor da o raza de speranta acelor micuti nevinovati, dar atat de crunt loviti de soarta. 

Ce ziceti? Suna tentant? Sa ne inscriem acum si sa alergam pentru speranta si pentru viata! Sa le dam o sansa sa alerge si sa se joace asa cum ne jucam si noi cand eram de varsta lor:)

2 comentarii: